Canvas menu

Webteksten vanaf 4,0 cent per woord

Hoe schrijf je een goede over ons tekst?

De ‘over ons’ tekst is een heel belangrijke tekst voor zakelijke websites. Helaas wordt hier lang niet altijd voldoende aandacht aan besteed door ondernemingen. Nog té vaak zien we ‘over ons’ teksten die een standaard opbouw hebben, met een stukje geschiedenis, een stukje visie en een stukje toekomst. Hiermee valt u zeker niet op en weet u online bezoekers ook niet te overtuigen van uw kwaliteiten. U heeft een unieke ‘over ons’ tekst nodig.

Wat heeft een ‘over ons’ tekst nodig?

Een goede ‘over ons’ tekst zorgt ervoor dat bezoekers het gevoel krijgen dat zij met een persoonlijkheid te maken hebben. Uiteindelijk is het natuurlijk ook zo dat mensen geen zaken gaan doen met een bedrijf, maar met de personen die het bedrijf draaiende houden. Zaken doen is menselijk. Dit betekent dat mensen graag willen weten wie er achter de schermen te vinden zijn. Met wie gaan zij zaken doen en staan zij hier wel echt voor open? Om mensen kennis te laten maken met het bedrijf is het dus nodig om persoonlijkheid te laten zien van de persoon of de personen achter het bedrijf. Dit doet u in de ‘over ons’ tekst.

Perspectief en aanspreekvorm

Het is belangrijk om een ‘over ons’ tekst te schrijven vanuit uzelf. Schrijf liever ‘wij zijn’ dan ‘(bedrijfsnaam) is’. Ondernemingen die voortdurend schrijven vanuit de bedrijfsnaam creëren onbewust een grote afstand tussen het bedrijf en de online bezoeker. Deze afstand wordt deels weggenomen wanneer er wordt gesproken vanuit ‘ik’ of ‘wij’. Teksten die de lezer niet direct aanspreken, maar waarin wordt gesproken over ‘men’, zorgen ook voor afstand tussen het bedrijf en de lezer. Dit deel van de afstand kan makkelijk worden weggenomen door de lezer aan te spreken met ‘jij’ of ‘u’.

Maak de ‘over ons’ tekst spontaan

Een ‘over ons’ tekst schrijven is niet eenvoudig. Het is vanzelfsprekend dat u vooral heel professioneel over wilt komen. De ‘over ons’ tekst vertelt de online bezoeker met wie deze te maken heeft. De online bezoeker wil weten of u echt iets kunt betekenen of dat deze beter op zoek kan gaan naar een andere partij. Juist daarom is het belangrijk om de tekst ook persoonlijk en spontaan te maken. Online bezoekers hechten meer waarde aan spontaniteit en persoonlijkheid dan aan content met een puur zakelijke insteek.

Tips voor de ‘over ons’ tekst

Wilt u de ‘over ons’ tekst zelf gaan schrijven? Dan geven wij u graag nog enkele tips mee. Op de eerste plaats is het aan te raden om de online bezoeker een kijkje achter de schermen te bieden, bijvoorbeeld door middel van beeldmateriaal. Het kan een mooie aanvulling zijn om klantbeoordelingen van eerdere klanten op de pagina te publiceren. Ook is het goed om een aantal anekdotes toe te voegen aan de ‘over ons’ tekst.

Over ons

Wij zijn thuis in alle online media. Onze tekstschrijvers kunnen bogen op een jarenlange ervaring in het schrijversvak. Van SEO-teksten tot advertorials; voor alle webteksten kunt u een beroep op ons doen.

Neem voor meer informatie contact met ons op