Canvas menu

Webteksten vanaf 4,0 cent per woord

Informatieve webtekst schrijven? Laat het over aan de professional

Een informatieve tekst schrijven lijkt misschien heel eenvoudig, maar dat is het zeker niet. Vooral niet wanneer u deze tekst op het wereldwijde web wilt plaatsen en u er bezoekers voor wilt enthousiasmeren. De tijden van een informatieve brochure of flyer lijken tot een einde te komen. Maar liefst 98 procent van de internetbezoekers raadpleegt een zoekmachine om informatie te vergaren. Wanneer u zich daarbij bedenkt dat er tig websites zijn met soortgelijke informatie als die u biedt, dan is expertise geboden. U leest hier waarom u nog meer voor een professionele tekstschrijver zou moeten kiezen.

U bent geen schrijfexpert?

Uiteraard heeft u uitgebreide kennis op uw vakgebied, maar geldt dit ook voor het verwoorden ervan? Of liever gezegd, voor het opschrijven? Ook een informatieve tekst schrijven is een vak apart en lang niet iedereen heeft hier talent voor. Juist op het internet is het belangrijk om aantrekkelijk te schrijven. Door het enorme aanbod is het de kunst de lezers juist uw site aan te laten klikken. Een goede tekstschrijver weet precies hoe hij of zij dit moet doen.

Wanneer u een druk bestaan leidt

In deze wereld waarin alles maar steeds sneller moet gaan, ontbreekt het u allicht aan de tijd om u op een informatieve webtekst te richten. Terwijl het zo ontzettend belangrijk is voor uw online succes. U kunt het zich vandaag de dag niet permitteren zonder wervende webtekst online actief te zijn. Met andere woorden, ook wanneer het u aan tijd ontbreekt is een expert inschakelen een verstandig idee. Hij of zij kan in no time een professionele informatieve tekst schrijven.

Kort maar krachtig

U houdt van uw product of dienstverlening en u kunt er urenlang over vertellen. Er is geen detail dat u niet kent en geen innovatie waar u niet van op de hoogte bent. De vraag is nu, of uw webwinkelbezoeker wel zit te wachten op deze informatie? Ook hier voert snelheid weer de boventoon. Lezers zoeken in een paar minuten tijd die site uit die zij het meest aantrekkelijk vinden en de beste oplossing voor hun ‘probleem’ biedt. De ervaren tekstschrijver weet precies op deze emotie in te spelen.

Zet uw geloofwaardigheid niet op het spel

Stel u gaat een nieuw product lanceren of u start een omvangrijke campagne. Hier hangt doorgaans veel vanaf. Meestal wordt alle tijd en aandacht gericht op het betreffende product of campagne inhoud. De kwaliteit van de begeleidende webtekst wordt vaak als minder belangrijk beschouwd. Geheel onterecht. Staan hier bijvoorbeeld grammaticale fouten in of kan de lezer er geen touw aan vastknopen? Dan zet u onbedoeld uw geloofwaardigheid op het spel. Dit kan desastreuze gevolgen hebben voor uw productlancering of campagne.

Wanneer SEO kennis ontbreekt

Het laatste maar zeker niet het minste aandachtspunt van een informatieve tekst schrijven is SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Stel nu dat u beschikt over alle bovengenoemde kwaliteiten. U bent een schrijfvirtuoos, u heeft voldoende tijd en u weet zeer aantrekkelijk te schrijven. Het enige dat ontbreekt is kennis over de SEO regels en richtlijnen. Dan adviseren wij u zeker om het schrijven van uw webteksten aan een professional te laten. Nog veel meer dan de andere genoemde aandachtspunten valt of staat alles met het SEO-gehalte van uw teksten. Is uw webtekst niet volgens deze regels geschreven, dan is deze simpelweg onvindbaar in zoekmachines zoals Google. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Daarom is de SEO-tekstschrijver er om u een helpende hand te bieden.

Over ons

Wij zijn thuis in alle online media. Onze tekstschrijvers kunnen bogen op een jarenlange ervaring in het schrijversvak. Van SEO-teksten tot advertorials; voor alle webteksten kunt u een beroep op ons doen.

Neem voor meer informatie contact met ons op