Canvas menu

Webteksten vanaf 4,0 cent per woord

Met unieke productteksten ranken webwinkels beter in Google

Unieke productteksten zijn belangrijk voor webwinkels. Veel webshops hebben tegenwoordig met een enorm assortiment te maken. Het gaat dan ook om behoorlijk wat teksten die goede aandacht nodig hebben. Het is verstandig om in ieder stukje content te focussen op SEO, maar het is uiteraard ook belangrijk dat de teksten fijn leesbaar zijn voor bezoekers van de webwinkel. TextMakelaar kan unieke productteksten voor u schrijven. Doet u dit liever zelf? Dan delen wij hier graag wat kennis over met u.

De fout die veel webwinkels maken

De ervaring leert dat veel webwinkels dezelfde fout maken. Zij schrijven geen aparte productteksten of zij maken hun productteksten niet uniek. Uiteraard is het vaak zo dat meerdere producten gelijk zijn aan elkaar, maar bijvoorbeeld alleen aan kleur of maat verschillen. Veel eigenaren van webshops kiezen er dan voor om één tekst te schrijven en deze bij alle producten te plaatsen als producttekst. Dit is natuurlijk heel makkelijk en het bespaart ontzettend veel tijd. Ook kan het veel kosten besparen wanneer u het schrijfwerk uitbesteedt. Toch is dit zeker niet aan te raden. Het kan er namelijk voor zorgen dat uw webwinkel niet goed rankt in Google.

Alleen de kleur veranderen is niet voldoende

Google bepaalt welke websites en webwinkels op de eerste pagina van de zoekresultaten komen te staan en welke niet. Dit doet Google onder meer op basis van de content die online staat. Wanneer u dezelfde tekst voor meerdere producten gebruikt, en alleen de kleur van het product in de tekst aanpast, dan ziet Google interne plagiaat. Plagiaat wordt door Google afgestraft. Juist daarom is het belangrijk om ieder product te voorzien van een unieke producttekst, ook wanneer alleen de kleur van de producten onderling anders is. De informatie mag natuurlijk gelijk zijn, maar u dient het in andere woorden te omschrijven.

Voortdurend unieke productteksten schrijven

Voor een webwinkel moet u voortdurend unieke productteksten schrijven. U voegt waarschijnlijk met regelmaat nieuwe producten aan uw online assortiment toe. Het is belangrijk om ieder nieuw product te voorzien van een unieke producttekst. U blijft dus altijd bezig met de content van uw webwinkel. Het kan heel lastig zijn om voor bijvoorbeeld twaalf dezelfde producten toch twaalf verschillende teksten te schrijven. Toch is dit wel nodig om uw webwinkel hoog in Google te krijgen.

Goede zoekmachine vriendelijke teksten

Er wordt weleens gedacht dat het weinig zinvol is om productteksten te schrijven met het oog op SEO. Dit is niet helemaal waar. Wel is het zo dat SEO beter werkt wanneer de teksten langer zijn. Over het algemeen zijn productteksten korter dan standaard SEO teksten. Toch is het zeker goed om ook in de productteksten aandacht te besteden aan SEO, en dus aan keywords en eventuele linkjes. Uiteindelijk telt alle unieke content mee en draagt het ook allemaal bij aan een goede online vindbaarheid.

Over ons

Wij zijn thuis in alle online media. Onze tekstschrijvers kunnen bogen op een jarenlange ervaring in het schrijversvak. Van SEO-teksten tot advertorials; voor alle webteksten kunt u een beroep op ons doen.

Neem voor meer informatie contact met ons op