Canvas menu

Webteksten vanaf 4,0 cent per woord

Overtuigende tekst laten schrijven

Een overtuigende tekst schrijven is niet eenvoudig. Veel mensen kunnen heel overtuigend spreken, maar vinden het lastig om ‘zwart op wit’ even overtuigend te zijn. Dit is ook logisch, want schrijven en spreken zijn twee totaal verschillende kwaliteiten. Wanneer u zelf geen overtuigende content kunt schrijven, dan kunt u natuurlijk overtuigende tekst laten schrijven door TextMakelaar. Wilt u toch zelf aan de slag? Dan is het goed om onderstaande 5 tips bij de hand te houden.

1. Maak het niet schreeuwerig

Een overtuigende tekst schrijven is iets anders dan schrijven in hoofdletters. Vaak zien we content die bedoeld is als overtuigende content, maar die vooral opvalt door roodgekleurde woorden in hoofdletters. Dit is niet de bedoeling. Het is prima om in een overtuigende tekst bepaalde woorden bold te maken, maar het is niet gewenst om woorden in hoofdletters te schrijven en fel te kleuren. Dit doet de content eerder kwaad dan goed.

2. Gebruik veel positieve woorden

Positieve woorden kunnen bijdrage aan de overtuigingskracht van content. Er zijn overtuigende werkwoorden, zoals bijvoorbeeld ‘genieten’ en profiteren. Er kan ook gebruik worden gemaakt van positieve woorden, zoals ‘fantastisch’ of ‘geweldig’. Dergelijke woorden kunnen er zeker voor zorgen dat een tekst geloofwaardiger, professioneler en overtuigender overkomt. Pas er wel mee op, want wanneer deze woorden te veel worden gebruikt, dan gaat het juist tegenwerken.

3. Schrijf vanuit uzelf

Het is heel belangrijk om een overtuigende tekst te schrijven vanuit uzelf. De meest overtuigende teksten zijn teksten die vanuit de gedachten direct zijn ingetikt. U bent zelf al overtuigd en nu is het aan u om de lezer te overtuigen. Door uw enthousiasme, uw passie en uw eigen volledige overtuiging te gebruiken in de content wordt uw content vanzelf krachtiger. Persoonlijkheid is absoluut onmisbaar in overtuigende teksten. Hier komt nog bij het de content nog overtuigender wordt wanneer u de lezers ook direct aanspreekt. Schrijf een overtuigende tekst dus met ‘jij’ of ‘u’ in plaats van met ‘men’.

4. Voorkom te veel promotie

Een overtuigende tekst schrijven gaat niet wanneer u te veel bezig bent met het maken van reclame. Overtuigende teksten zijn informatieve teksten die dieper ingaan op het onderwerp, zoals een product of een dienst. Reclame heeft weinig informatieve waarde en is relatief oppervlakkig. Overtuigende teksten zijn wel bedoeld ter promotie, maar mogen geen reclame bevatten. Zorg er dus voor dat de content informatief en waardevol is. Dit is reclame op zich.

5. Gebruik geen suggestieve woorden

In teksten die bedoeld zijn om te overtuigen wordt erg vaak gebruik gemaakt van suggestieve woorden. Dit is niet aan te raden. Het doet de content eerder kwaad dan goed als het om de overtuigende kracht gaat. Soms sluipen deze woorden er per ongeluk in. Het is daarom altijd goed om uw content zelf nog eens na te lezen. Zo weet u zeker dat u tijdens het schrijven van de overtuigende teksten niet per ongeluk toch suggestieve woorden heeft gebruikt.

Over ons

Wij zijn thuis in alle online media. Onze tekstschrijvers kunnen bogen op een jarenlange ervaring in het schrijversvak. Van SEO-teksten tot advertorials; voor alle webteksten kunt u een beroep op ons doen.

Neem voor meer informatie contact met ons op