Canvas menu

Webteksten vanaf 4,0 cent per woord

Waarom is het voorkomen van plagiaat belangrijk?

Plagiaat plegen is een strafbaar feit in Nederland. Dit is natuurlijk eigenlijk al voldoende reden om plagiaat te voorkomen. Plagiaat op een website is het publiceren van content van anderen als eigen content. Op teksten die door een ander zijn geschreven zit auteursrecht. De teksten zijn intellectueel eigendom van de betreffende schrijver. U kunt content van een ander gebruiken, maar dan moet u hier toestemming van de auteur voor hebben en u dient een bronvermelding te publiceren bij de content. Het gebruiken van eerder gepubliceerde content is in geen geval aan te raden, ook niet wanneer u toestemming van de auteur heeft.

Vermijd altijd dubbele content op de website

Wanneer u toestemming heeft van een tekstschrijver om een stuk tekst te publiceren met een bronvermelding, dan is dit nog altijd niet verstandig. Dubbele content is altijd schadelijk, in meer of mindere mate. Dit is afhankelijk van de situatie. Beter is het om de content van de betreffende tekstschrijver dan te (laten) herschrijven. Het beste is natuurlijk om de content volledig uniek te (laten) schrijven. Wanneer u interesse heeft in unieke content om plagiaat te voorkomen, dan kunt u natuurlijk altijd bij TextMakelaar terecht.

Verschillende soorten plagiaat op websites

Als het om tekst gaat, dan zijn er meerdere soorten plagiaat. Er wordt vaak gedacht dat alleen het overnemen van complete teksten wordt gezien als plagiaat, maar niets is minder waar. Plagiaat te voorkomen is het belangrijk om geen complete zinnen uit eerder gepubliceerde teksten over te nemen. Wanneer een tekst slechts enkele zinnen bevat die uit een andere tekst zijn gekopieerd, dan kan dit al nadelige gevolgen hebben. In de basis kunt u op uw website twee hoofdsoorten plagiaat plegen, namelijk externe plagiaat en interne plagiaat.

Externe plagiaat plegen

Het voorkomen van externe plagiaat is bijzonder belangrijk en op bepaalde punten belangrijker dan het voorkomen van interne plagiaat. Bij externe plagiaat gaat het om het plegen van plagiaat door teksten van andere websites en andere tekstschrijvers over te nemen. U publiceert dus content die ook al op een andere website is gepubliceerd. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn. Uw website kan op de eerste plaats worden verbannen uit de resultaten van zoekmachines. Google houdt namelijk niet van dubbele content. Daarnaast kunt u door de website of de tekstschrijver worden aangeklaagd en de boetes voor het plegen van plagiaat liggen erg hoog.

Interne plagiaat plegen

U kunt ook interne plagiaat plegen. Dit betekent dat u teksten van uw eigen website kopieert om ook elders op de website te publiceren. Dit gebeurt bijvoorbeeld vaak binnen webwinkels die meerdere van dezelfde producten in een andere kleur verkopen. De producten worden dan van exact dezelfde tekst voorzien. Enkel de kleur wordt aangepast in de productomschrijving. Dit is interne plagiaat. U kunt hiervoor vanzelfsprekend niet worden aangeklaagd wanneer de eerste tekst uniek voor uw website is geschreven. U heeft wel met dezelfde mogelijke gevolgen in zoekmachines te maken.

Het effectief voorkomen van plagiaat

Iedereen weet dat het voorkomen van plagiaat belangrijk is, maar toch gebeurt het. Dit heeft in de meeste gevallen te maken met het feit dat mensen niet in staat zijn om zelf goede content te creëren voor de website. Onthoud dat Google altijd alles ziet. Dubbele content wordt vroeg of laat opgespoord en dit kan ernstige gevolgen voor uw website hebben. Het is beter om de verzorging van uw content over te laten aan een ervaren tekstschrijver, zodat u zeker weet dat plagiaat voorkomen wordt.

Schakel direct een professionele tekstschrijver in

Heeft u sterke en unieke content nodig voor uw website of uw webwinkel? Dan kunt u binnen het collectief van TextMakelaar zeker een ervaren (SEO) tekstschrijver vinden die u uitstekend van dienst kan zijn. Wanneer u uw opdracht bij ons voorlegt, dan vinden wij voor u de juiste tekstschrijver. U heeft uiteraard de volledige garantie dat plagiaat wordt voorkomen. Neemt u gerust eens contact met ons op voor meer informatie.

Over ons

Wij zijn thuis in alle online media. Onze tekstschrijvers kunnen bogen op een jarenlange ervaring in het schrijversvak. Van SEO-teksten tot advertorials; voor alle webteksten kunt u een beroep op ons doen.

Neem voor meer informatie contact met ons op