Canvas menu

Webteksten vanaf 4,0 cent per woord

Wat is Copyscape-proof?

Copyscape-proof content is unieke content. Een goede tekstschrijver of ervaren copywriter schrijft altijd Copyscape-proof teksten. Dit zorgt ervoor dat klanten kunnen rekenen op unieke content. De teksten kunnen nergens anders op het internet worden gevonden. De reden dat dit Copyscape-proof wordt genoemd is wel dat Copyscape vaak wordt gebruikt om de controleren of er sprake is van plagiaat.

Copyscape als praktische tool

De website van Copyscape wordt vaak gebruikt om te controleren of er in een bepaalde tekst sprake is van plagiaat. Dit is belangrijk, want plagiaat is tegen de wet. Er staan hoge boetes op voor de plagiaatpleger. Daarnaast is het zo dat content met plagiaat niet goed scoort in Google en in bepaalde gevallen zelfs uit de resultaten wordt verbannen. De tool van Copyscape wordt heel eenvoudig gebruikt. U kunt de URL van een website invullen en vervolgens wordt door de tool gezocht naar gelijke content op internet. Wanneer dit gevonden wordt, dan wordt dit aan u getoond. U kunt hier de nodige informatie uithalen. Zo kunt u zien waar content van uw website te vinden is en kunt u beoordelen of dit door u is gepubliceerd of door een onbekende, bijvoorbeeld.

Niet alle ‘plagiaat’ is daadwerkelijk plagiaat

Dubbele content wordt over het algemeen gezien als plagiaat. Wanneer u gebruik maakt van Copyscape, dan kan het zeker voorkomen dat u meerdere resultaten krijgt die wijzen op plagiaat. Er is content elders op internet gevonden dat overeenkomt met uw online content. Dit hoeft niet direct te betekenen dat het daadwerkelijk om plagiaat gaat. Als u bijvoorbeeld uw ‘over ons’ tekst ook (gedeeltelijk) plaatst in een profiel van social media, dan zal dit door Copyscape worden opgemerkt. Toch is dit geen plagiaat, want u heeft het zelf geplaatst. De content is dus niet van u gestolen als het ware. Ook komt het voor dat anderen uw content als bron gebruiken. Een deel van uw content wordt dan gepubliceerd, waarna er een link naar uw website wordt geplaatst voor de complete tekst. Dit is toegestaan en is dus niet strafbaar.

Zorg altijd voor Copyscape-proof teksten

Wanneer u nieuwe content op uw website wilt publiceren, dan is het heel belangrijk dat u zeker bent dat het om Copyscape-proof content gaat. U wilt geen plagiaat op uw website en u wilt al zeker niet te maken krijgen met de gevolgen hiervan. Schrijft u uw content zelf en gebruikt u hiervoor informatie van een andere website? Controleer dan altijd of u niet per ongeluk te veel heeft overgenomen van de oorspronkelijke tekst. Laat u uw (SEO) webteksten schrijven door een tekstschrijver of copywriter? Zorg er dan voor dat u zeker weet dat u met een ervaren en betrouwbare professional te maken heeft. TextMakelaar levert vanzelfsprekend uitsluitend Copyscape-proof teksten.

Over ons

Wij zijn thuis in alle online media. Onze tekstschrijvers kunnen bogen op een jarenlange ervaring in het schrijversvak. Van SEO-teksten tot advertorials; voor alle webteksten kunt u een beroep op ons doen.

Neem voor meer informatie contact met ons op