Canvas menu

Webteksten vanaf 4,0 cent per woord

Wat is een anchortekst en waar moet deze aan voldoen?

Een anchortekst wordt ook wel een ankertekst genoemd. Met het oog op SEO is het goed in links in uw teksten te verwerken. Hierbij gaat de aandacht vooral uit naar interne links, dus linkjes die verwijzen naar andere webpagina’s die bij uw website of webshop horen. Voor SEO is het verstandig om ook één uitgaande link te gebruiken per SEO-tekst. Hierbij is het aan te raden om te kiezen voor een neutrale en betrouwbare website, zoals Wikipedia. De anchortekst is eigenlijk het stukje tekst waar u de link ‘achter’ plakt of ‘onder’ zet, net hoe u het wilt noemen.

Meest bekende voorbeeld van een anchortekst

Er is een anchortekst die op een groot deel van de Nederlandse websites terug te vinden is. Dit is de anchortekst ‘contact’. Op meerdere webpagina’s wordt verwezen naar de contactpagina voor het opnemen van contact middels de gepubliceerde contactgegevens. De URL van de contactpagina, dus de link, wordt vervolgens verbonden aan het woord ‘contact’. Als men op dit woord klikt, dan wordt men direct naar de contactpagina gebracht. Dit woordje, ‘contact’,  is dus de anchortekst van de link.

De URL zelf plaatsen kan toch ook?

Natuurlijk is het ook mogelijk om geen gebruik te maken van een anchortekst of een hyperlink en gewoon de URL in de SEO-tekst te plaatsen. Dit is mogelijk, maar wel af te raden. Dit zorgt er namelijk voor dat de tekst er erg onprofessioneel uitziet. Daarnaast maakt een grotere hoeveelheid URL’s in een tekst het geheel rommelig en onoverzichtelijk. De anchortekst is juist bedoeld om een SEO-tekst professioneel en netjes te houden.

Waar moet een goede anchortekst aan voldoen?

Een goede anchortekst dient te voldoen aan bepaalde voorwaarden. Op de eerste plaats is het belangrijk dat de anchortekst zo kort mogelijk is. De anchortekst ‘contact’ is dus beter dan de anchortekst ‘neem contact op’. Het is ook belangrijk dat de anchortekst specifiek is. Deze moet duidelijk aangeven waar de bezoeker naartoe wordt gebracht als erop wordt geklikt. Dit betekent dat de anchortekst gespecificeerd en relevant moet zijn. Tot slot is het aan te raden om een focus keyword niet te gebruiken als anchortekst. De anchortekst moet zo uniek mogelijk zijn, zodat deze goed opvalt. Dit betekent dat het niet aan te raden is om een gebruikt keyword in te zetten als anchortekst.

Heeft u goede SEO-teksten met anchortekst nodig?

Goede en effectieve anchorteksten zijn belangrijk voor uw SEO-teksten. Google moet de anchortekst ‘begrijpen’ om er waarde aan te kunnen toekennen. Kunt u wel wat hulp en ondersteuning gebruiken? Dan kunt u uw SEO-teksten met anchortekst laten schrijven door een ervaren tekstschrijver van TextMakelaar. Wij staan garant voor een professionele service, scherpe prijzen en een snelle levering. Uiteraard kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor meer informatie of advies.

Over ons

Wij zijn thuis in alle online media. Onze tekstschrijvers kunnen bogen op een jarenlange ervaring in het schrijversvak. Van SEO-teksten tot advertorials; voor alle webteksten kunt u een beroep op ons doen.

Neem voor meer informatie contact met ons op