Canvas menu

Webteksten vanaf 4,0 cent per woord

Webteksten laten schrijven

Webteksten schrijven behoort tot het dienstenpakket van TextMakelaar. Wanneer u webteksten wilt laten schrijven, dan kunt u uitstekend bij ons terecht. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf uw webteksten te schrijven. Deze zijn er in veel verschillende varianten. Het is belangrijk dat iedere tekst voldoet aan bepaalde regels en richtlijnen om er voordeel uit te halen, met name ook met het oog op SEO. In alle soorten webteksten is goed rekening te houden met SEO. Het is dan ook aan te raden om dit standaard te doen, zodat al uw online content meewerkt aan het verkrijgen van een sterke positie in Google en andere zoekmachines.

Diverse soorten webteksten laten schrijven

Webteksten zijn er in veel verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan SEO-teksten, productteksten en categorieteksten voor webwinkels, blogteksten en informatieve content. Iedere soort webtekst heeft een eigen structuur nodig. Zo is het aan te raden om een blogtekst minimaal 500 woorden lang te maken, terwijl een product- of categorietekst niet zo lang hoeft te zijn. Dit is natuurlijk slechts een voorbeeld. Wanneer u webteksten gaat schrijven, bedenk u dan altijd dat u schrijft voor de lezer en niet voor uzelf.

Aandacht voor SEO in de webteksten

Het is altijd goed om aandacht te besteden aan SEO wanneer u webteksten gaat schrijven. SEO, Search Engine Optimization, helpt u om uw website goed vindbaar te maken in de zoekmachines. Hiervoor is een gedegen zoekwoordenonderzoek nodig. Er moet vastgesteld worden welke keywords voor u relevant zijn. Daarnaast is het goed om te kiezen voor long tail keywords in plaats van short tail keywords. Op de lange termijn leveren deze u namelijk veel meer op. Zet uw webteksten niet vol met keywords. Dit is eerder hinderlijk dan dat het uw website helpt in de zoekmachines.

Zelf uw webteksten schrijven

Wilt u zelf uw webteksten schrijven? Zorg dan altijd voor waardevolle content waarin u de juiste keywords op een natuurlijke wijze verdeeld door de content. Webteksten zelf schrijven is alleen aan te raden wanneer u weet hoe u het aan moet pakken. Vanzelfsprekend is het ook belangrijk om de Nederlandse taal goed te beheersen. Zakelijke websites met veel spelfouten of grammaticale fouten worden al snel als onbetrouwbaar gezien. Foutjes in webteksten kunnen er dus voor zorgen dat uw bedrijf minder professioneel overkomt als u zou willen. Wanneer u niet zeker weet of uw webteksten foutloos zijn, dan is het raadzaam om de webteksten te laten controleren voordat u deze publiceert.

Kies voor een proeflezer

Bent u zelf niet heel goed in het foutloos Nederlands schrijven, maar wilt u wel uw eigen webteksten schrijven? Dan kunt u natuurlijk ook gebruik maken van een proeflezer. Dit is iemand die wel foutloos Nederlands kan schrijven en die uw teksten naloopt om de fouten te verwijderen. U kunt uw eigen webteksten ook laten herschrijven of laten redigeren. Hiervoor bent u uiteraard ook van harte welkom bij TextMakelaar.  

Over ons

Wij zijn thuis in alle online media. Onze tekstschrijvers kunnen bogen op een jarenlange ervaring in het schrijversvak. Van SEO-teksten tot advertorials; voor alle webteksten kunt u een beroep op ons doen.

Neem voor meer informatie contact met ons op